Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Jong talent op Writers Unlimited 2013
08 JAN 2013 • Door René van der Meer • Meer blogs over Lezen

Jong talent op Writers Unlimited 2013

Wie: Özcan Akyol
Staat op Writers Unlimited 2013 dankzij: zijn debuut Eus, dat eind vorig jaar verscheen. Eus is een schelmenroman over een Turkse tiener die zich op een eigenwijze manier hoopt te ontworstelen aan zijn lot als randfiguur. Het boek is semi-autobiografisch; Akyol groeide op in Deventer als zoon van een gastarbeider en vulde zijn dagen met vechtpartijen en andere louche zaakjes. Totdat hij in de gevangenis de literatuur ontdekt en zelf begint te schrijven. Akyol gaat er graag met een gestrekt been in, zo blijkt ook uit zijn columns in Men’s Health en tv-optredens. Collega Kader Abdolah noemt hij een 'zeiksnor'. Dat wordt gezellig.

Wie: Tahmina Akefi
Staat op Writers Unlimited 2013 dankzij: haar roman Geen van ons keek om, uit 2011. Hierin vertelt Akefi het verhaal van twee buurmeisjes die uit elkaar worden gerukt wanneer de moedjahedien hun woonplaats Kabul bombarderen. Akefi vluchtte op haar twaalfde uit Afghanistan naar Nederland, waar ze later aan de slag ging als journalist. In 2009 keerde ze terug naar haar vaderland. Haar roman is gebaseerd op eigen ervaringen en niet minder dan zestien uitgeverijen wilden haar debuut uitgeven. Uitgeverij De Geus ging er met de prijs vandoor. In 2013 verschijnt haar tweede roman.  

Wie: Joost de Vries
Staat op Writers Unlimited 2013 dankzij: Clausewitz, zijn debuut uit 2010 waarmee hij werd genomineerd voor de Selexyz Debuutprijs en Anton Wachterprijs. In Clausewitz gaat een jonge onderzoeker op zoek naar de dertig jaar eerder verdwenen schrijver Ferdynand LeFebvre. Een zoektocht langs afgedankte dichters, ontspoorde feministen en paranoïde academici. Als De Vries geen boeken schrijft, werkt hij als kunstredacteur bij De Groene Amsterdammer.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.