Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
De trotse nummer twee
31 JAN 2013 • Door Genna Bostelaar • Meer blogs over Theater

De trotse nummer twee

Je kan ons niet vertellen dat je American Beauty, Oppassen!!! en We Are Family van Sister Sledge niet leuk vond. De herkenbare situaties die gezinnen doormaken zijn tijdloos en daarom zetten we de meest recente voor je op een rijtje.
 
Alain Clark – Father And Son
Eigenlijk is er geen beter voorbeeld van een familielied dan Father And Son. Het nummer stond twintig weken op nummer twee in de Single Top 100, werd bijna zes miljoen keer bekeken op YouTube en ook in Engeland, Italië en Zwitserland uitgebracht. Wij weten wel waarom het zo’n hit werd: het was eerlijk en oprecht, net zoals John Mayers Daughters, Racoons Happy Family en P!nks Family Portrait.
 
Herman Koch – Het Diner
Vier ouders, één dilemma: in hoeverre moet je je koters beschermen? Over dit geniale gegeven schreef Herman Koch in 2009 het bekende boek, dat vorig jaar als toneelstuk te zien was. Inmiddels lezen Engelsen The Dinner in één ruk uit. Binnenkort kunnen we ook naar de film; Eyeworks kocht de filmrechten.
 
Carnage
Carnage van Roman Polanski heeft wel wat weg van Het Diner. In deze film ontmoeten twee stellen elkaar omdat hun kroost slaande ruzie heeft gehad. Anders dan Kochs boek, bevat Carnage naast veel drama ook humor: de ouders worden zelf namelijk steeds kinderachtiger.
 
Hij Gelooft In Mij
Een familiedrama in combinatie met onvergetelijke nummers kan alleen maar succes als slotsom hebben. Het is dan ook niet gek dat de musical Hij Gelooft In Mij wegens succes is verlengd tot september.
 
Penoza
Een televisieserie over een familie kan ook heel spannend zijn, bewijst Penoza.  Carmens man is een veel grotere crimineel dan ze wil toegeven. Dit heeft niet alleen invloed op hem, maar ook op hun zoon en Carmen zelf.
 
Somedaymyprincewill.com
Je denkt nu aan een website en misschien zelfs wel aan Assepoester. Toch is somedaymyprincewill.com geen van beiden: het is een theaterstuk van Sadettin Kirmiziyuz. Familie is altijd al een belangrijk thema voor Sadettin geweest; elk toneelstuk dat hij onder de naam Trouble Man maakt, draait om een ander familielid. In somedaymyprincewill.com is zijn zus Sare aan de beurt. Zij trouwt tegen alle kritiek van haar broer in. Dit klinkt heel serieus, maar je zult tijdens de show zeker lachen. Al was het maar om de band The Sadists, die tussen hun muziek door Turkse typetjes en Ninja Turtles speelt.
 
De voorstelling somedaymyprincewill.com is tot en met 20 april te zien in verschillende theaters in Nederland, waar je uiteraard CJP-korting krijgt.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.