Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Ultieme liefde bij Paleis Soestdijk
24 MEI 2012 • Door Jacques Bravoure • Meer blogs over Theater

Ultieme liefde bij Paleis Soestdijk

Schoonheid, dood, liefde, verdriet, moed, het zit er allemaal in. Orfeo is gezegend met een bovengemiddeld mooie stem. Als hij zingt luisteren niet alleen mensen ademloos naar hem, zelfs dieren, planten en rotsblokken zouden er even stil van zijn. Van dat laatste wapenfeit zijn we niet heel erg onder de indruk, maar het mag duidelijk zijn dat de beste man een aardig potje zingen kan.

Addertje
Net als hedendaagse rocksterren heeft Orfeo de vrouwen voor het uitkiezen en dus neemt hij de prachtige nimf Euridice tot zijn vrouw. Maar dat heeft zijn nadelen, zoals in elke mythe zit er uiteraard een addertje onder het gras. Terwijl Euridice probeert te vluchten voor de zoveelste man die haar wil aanranden, wordt ze namelijk gebeten door...een adder. Ze sterft aan de gevolgen van die beet.

Bovenwereld
Orfeo blijkt echt van haar te houden: hij kiest geen nieuw modelletje uit, maar reist af naar de onderwereld om Hades er met zijn stem van te overtuigen dat hij zonder Euridice niet kan leven. En een dode Orfeo zou toch zonde zijn van zijn zangtalent. De baas van de onderwereld en zijn vrouw vallen uiteraard als een blok voor de zoetgevooisde Orfeo en laten Euridice gaan, op één voorwaarde: de geliefden mogen elkaar pas aankijken als ze weer in de bovenwereld zijn aangekomen…

Mytisch
Je begrijpt, dit is een spektakel van jewelste. Door de mythische krachten van Orpheus ben je verzekerd van geweldige zang. Door het mythische verhaal ben je verzekerd van een avond zonder saaie momenten. En door de meer dan mythische locatie ben je verzekerd van een feest voor de ogen. Hoe weten we dat zo zeker? De Utrechtse Spelen hebben het stukvorig jaar al eens opgevoerd en daar is een video van.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.