Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Magische kleuren
16 MEI 2012 • Door Linda van Houwelingen • Meer blogs over Expo

Magische kleuren

Vanaf 26 mei staat GEM in het teken van kleur. Heel veel kleur. Dan exposeert David Batchelor namelijk in dit Haagse museum voor actuele kunst, een kunstenaar die veel met licht en, jawel, kleur werkt. Met je CJP-pas krijg je natuurlijk korting op een bezoekje aan zijn tentoonstelling Magic Hour.

Met petflessen, zonnebrillen, speelgoed en andere (gevonden) voorwerpen in alle kleuren van de regenboog maakt David Batchelor (1955) zijn kunst. Kleurloze objecten worden gecombineerd met gekleurde panelen en een lampje, zodat die er ook perfect tussen passen. Batchelor wil de kleuren van het moderne stadsleven laten zien, wat vooral bij het werk Magic Hour goed tot uiting komt. Het felle geel, blauw, rood, groen en paars vormt een groot contrast met de opgestapelde lichtbakken en krioelende elektriciteitsdraden, net als kleur in een rauwe en stedelijke omgeving. Naast de installaties zijn er ook tekeningen, foto’s en schilderijen te zien, uiteraard allemaal gebaseerd op kleur.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.