Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Kunst in de natuur
22 MEI 2012 • Door Linda van Houwelingen • Meer blogs over Expo

Kunst in de natuur

Kaap: Zeven weekenden lang beeldende kunst, films, installaties en performances midden in de natuur

Wij zien de schoonheid van de natuur heus wel in met al haar fleurige madeliefjes en huppelende lammetjes, maar échte kunst komen we er nauwelijks tegen. Kaap brengt daar sinds 2004 verandering in. Rondom het Utrechtse Fort Ruigenhoek vind je jaarlijks zeven weekenden lang beeldende kunst, films, installaties en performances.  En dat alles midden in de natuur.

Op het fort kun je kunst verwachten die met wetenschap en ordening te maken heeft. Zo maakte Wim T. Schippers een werk met de nieuwsgierig makende naam Djnoqstrvixsl en bouwde Jaap Kroneman een installatie waar je voeten magnetisch blijken te zijn. Muziek is er ook: op Kaap kun je het nieuwe instrument van Egill Saebjörnsson uitproberen. Geen gitaar of piano voor deze IJslander, zijn instrument bestaat uit een muur, een beamer, stenen plankjes en springende balletjes. Genoeg gezien? Naast kunst kijken kun je natuurlijk ook picknicken in de bijzondere omgeving van deze tentoonstelling.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.