Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Sziget Dag 2: Rolstoelracen
11 AUG 2011 • Door Steven Stoffers • Meer blogs over Muziek

Sziget Dag 2: Rolstoelracen

Het meeste randgebeuren vindt plaats in het zuidelijke deel van het eiland. ’s Nachts zijn de bomen langs de kronkelige paadjes versierd met kleurrijke lampions en moet je oppassen dat je niet over een scheerlijn struikelt of in de valstrik trapt waarmee de Vlamingen op vrouwen jagen. Overdag is er vanaf een uur of twee tot middernacht vanalles te doen. Na acht tabletten Norit, een immense brioche en een zak melk kunnen we op pad. First stop: Kuzo, CultureZone.

Om tien uur ’s avonds geeft het Giant Street Theatre hier hun befaamde acrobatiek/dans/circus/vuurwerk-shows. De brandplekken staan nog in het gras als we richting dit vrij aparte apparaat lopen. De man in het Lucha Libre boksmasker sleept mensen naar zijn looprad met de woorden: ‘You look like you love to lick ass.’ Nu valt eindelijk ons kwartje: je loopt in een groot looprad om zo de tongen aan te drijven die alle billen in de trapeze likken. Nuttig? Nee. Iets te winnen? Nee. Maar het is wel vrij hilarisch om te zien en het duurt ook niet lang voordat er een rij ontstaat om even de witte billen te mogen likken. We lopen door langs toffe street art in the making. Negen Belgen reizen in een maand 9000 kilometer, langs negen steden (o.a. Eindhoven) om daar kunst te maken. Ze waren vandaag nog volop bezig, maar je kunt hier checken wat ze tot nu toe al gepresteerd hebben. Zeker de moeite waard.

Een hoekje verder is het prijs. Als deze twee wielerfanaten een mooi gestroomlijnde fixed bike zien, moet hij aangeraakt worden. We hebben geluk; we mogen wel even vijf kilometer fietsen voor het goede doel. Wat een weldoeners zijn we ook.

Ons Karma-reservoir wordt verder afgetopt in het Ability Park. We krijgen een cursus doventaal, een bijna blind meisje laat ons voelen hoe het is om vrijwel niks te zien en als klap op de vuurpijl racen we in een rolstoel over een parcours van stellages. De enorme hoeveelheid curryworstcalorieën van gisteravond worden vandaag vakkundig verbrand. Daar lijken ook de deelnemers aan de workshop 'Becoming the most sexually attractive person in the universe' op aan te sturen. Excuseer ons dat we hier niet aan mee hebben gedaan, we lagen dubbelgevouwen van de lach in het gras.

Om op adem te komen bezoeken we de Truewhy Saloon-fotogalerie. ‘Ze votograver diedn’t joez Votoshop or any…uh…digjitol triecks. He iz a dentiest’, weet het meisje van de galerie ons te melden. We zeggen oeh en ah, want de foto’s zijn inderdaad vrij bizar. Voor een van zijn projecten heeft Gabor bijvoorbeeld een vis in een gloeilamp gestopt. Noot voor Milieudefensie: er zat water in de gloeilamp. De foto’s zijn online te bestellen en met deze speciale Szigetcode krijg je 15% korting: M2U2HLWPT3T3. Maar die heb je dus niet van ons.

We kunnen weer wat spektakel aan dus we rennen snel richting Mastercard Paypass Arena voor een potje gedesoriënteerd penaltyschieten en een rondje stormbaan in een sumopak. Van de vijf ballen zijn er slechts twee raak, maar de stormbaan wordt ondanks een enorme crash op een stepje zeer rap afgelegd. CJP Steven eindigt uiteindelijk op een verdienstelijke 25e plek.

Het potje karaoke voor 200 man even verderop laten we over aan onze paradijsvogel, maar de hijskraan met bar kunnen we niet links laten liggen. Helaas mogen we er geen foto’s maken, dus jullie zullen moeten aannemen dat het uitzicht over Sziget zowel indrukwekkend als angstaanjagend is. Gelukkig kunnen we er een biertje drinken.

Sziget dag 2:
Gegeten: Langos (want pittig en typisch hongaars), 35 cm curryworst, antikater-fruit, Pringles paprika (ontbijt), een chocolade croissant, brioche en een zelfbelegde hotdog.
Gedronken: 7 x 0,5 liter water p.p., cola zero, cola light, ice tea light, bier. Light.
Paradijsvogel: Marco (‘No last name, please.’) uit Oostenrijk was liever in Kazachstan geboren.
Quote van de dag: ‘You’re from Holland? I love Holland, you guys have White Sensation!’
Beste act, nooit van gehoord: Pulp, de schijnbaar legendarische band speelde in 2002 voor het laatst op Sziget en viert de terugkeer uitbundig. We dansen enthousiast mee op voor ons totaal onbekende nummers, want de frontman is een geweldige showheld.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.