Movies that Matter Festival 2023 € 5,- korting
Film Festival

Movies that Matter Festival 2023

Movies that Matter Festival 2023 € 5,- korting

Bekijk films, shorts en documentaires gericht op het uitlichten van mensenrechten

CJP-korting: € 5,- 
Je betaalt nu: € 7,50

Movies that Matter is een filmfestival in Den Haag van 24 maart tot 1 april 2023. Het festival staat in het teken van films, zowel documentaire en fictie, over mensenrechten, duurzaamheid en een rechtvaardige samenleving. Bijzonder aan het festival is het randprogramma met verdiepende talks, voor- en nabesprekingen met activisten, regisseurs en producenten. Klik hier voor het hele programma.
 

Onze tips:
Kleinkinderen van de Oost 

Daan van Citters en Joenoes Polnaya volgen het spoor van hun opa’s in Indonesië. Die vochten beiden voor Nederland tegen Indonesische onafhankelijkheid: Daans opa als Nederlandse oorlogsvrijwilliger, die van Joenoes als Molukse soldaat. Een film over schuld, schaamte en geschiedenis. 

Daughters of the Sun
Een groep Yezidi-vrouwen en -meisjes die als seksslaven waren gebruikt door Islamitische Staat, moeten nu hun leven opnieuw opbouwen. Met elkaars liefde en steun, en geïnspireerd door de wijze theatermaker Hussein, vinden ze de kracht om vooruit te kijken.

Die middag
Roya, gevlucht vanuit Iran naar Nederland, staat op het punt te worden teruggestuurd. Wanhopig bezoekt ze een vrouw die vluchtelingen zou helpen. Maar haar deur is gesloten. Erachter een man, met zijn eigen wanhoop. 

How to Blow Up a Pipeline
Een groep jonge milieuactivisten, allemaal met hun eigen verhaal, treffen voorbereidingen om een oliepijplijn in Texas op te blazen. Een zenuwslopende en ingenieus geconstrueerde thriller. 

Blue Jean
Engeland, 1988. Gymlerares Jean houdt op haar school geheim dat ze lesbisch is. Een nieuwe wet staat op het punt ‘het acceptabel maken van homoseksualiteit’ op scholen te verbieden. Als nieuwe leerling Lois arriveert, wordt Jeans hele wezen op de proef gesteld. 

Scoor deze deal