Foam: Blessings From Mousganistan € 4,- korting
Museum

Foam: Blessings From Mousganistan

Foam: Blessings From Mousganistan € 4,- korting

Foam presenteert met trots Blessings from Mousganistan, een solotentoonstelling met werk van de populaire Belgisch-Marokkaanse fotograaf Mous Lamrabat.

Met CJP krijg je € 4,- korting bij Foam!

In de tentoonstelling ‘Blessings From Mousganistan’ laat de bekende fotograaf zijn liefde voor mode en zijn Belgisch-Marokkaanse nationaliteit zien. Het werk van Mous Lamrabat, wat regelmatig te zien is in magazines als Vogue en Esquire, is vaak licht absurd, soms subtiel provocerend maar altijd kleurrijk en speels.

In deze serie probeert de fotograaf een brug te slaan tussen verschillende culturen door onder andere traditionele klederdracht zoals boerka’s met logo’s van bekende merken te combineren. Op deze manier creëert hij een nieuwe wereld. 

Mous Lamrabat neemt je mee naar een plek waar het leven vredig is en mensen geliefd zijn, waar je ook vandaan komt of waar je ook naartoe gaat. Door vormen van bekende symbolen en afbeeldingen zoals bijvoorbeeld het Nike logo op een andere manier te gebruiken, verandert Mous het begrip 'normaal'. 

Naast diverse foto’s bevat de tentoonstelling ook een installatie bestaande uit verschillende gebedsvlaggen met afbeeldingen van de liefde die de kamer sieren. De installatie is een reactie op de aanhoudende stroom vluchtelingen uit alle delen van de wereld. De kunstenaar wil de bezoeker eraan herinneren om voor elkaar te zorgen en belangrijker nog om zonder onderscheid voor iedereen te zorgen, ongeacht hun huidskleur of afkomst.

 

Scoor deze deal